Over Edwin van den Berk

PR tijdens de marathon van Düsseldorf (28 april 2019)
PR tijdens de marathon van Düsseldorf (28 april 2019)

Mijn olympische droom

Sport is mijn hele leven erg belangrijk geweest. In de jonge jaren was dit voornamelijk schaatsen (met in de zomer wielrennen en hardlopen), zwemmen en hockey en later is daar honkbal bij gekomen. Na een aantal jaren fanatiek gespeeld te hebben, ben ik mij gaan richten op het scheidsrechteren van wedstrijden.

Naast een professionele opleiding in de VS, heeft me dit uiteindelijk 500 wedstrijden in de Nederlandse hoofdklasse gebracht. Ook heb ik wedstrijden mogen leiden tijdens vele internationale toernooien; van EK's en WK's (waarvan 2 WK finales) tot mijn ultieme doel, de Olympische Spelen. In 2008 in Beijing heb ik mijn laatste wedstrijd geleid. Daarna ben ik me toe gaan leggen op het lopen van wedstrijden.

Inmiddels staan er 20 (inter)nationale marathons op de teller (PR: 2.56.32 (2019)) en heb ik nog andere uitdagingen op m'n verlanglijstje.

Mensen helpen

Vanuit deze brede sportinteresse, heb ik in 2012 de opleiding Sportmassage (NGS) gevolgd. Middels het toepassen van de geleerde technieken in de praktijk, raakte ik steeds meer gefascineerd door de werking van het lichaam en hoe spieren, pezen en banden mee, maar ook tegen kunnen werken.

Om de laatste technieken en inzichten te verkrijgen, heb ik in 2016 de volledige praktijk van deze opleiding nog eens opnieuw gedaan. Daarnaast heb ik m'n kennis verder verdiept middels de opleidingen Kinesiotaping (ook wel 'Medical taping' genoemd),  Manuele lymfedrainage, Fascia Release Therapy en Cranio sacraal Therapie. Het is met name de combinatie van dit alles waarmee je mensen echt kunt helpen. Van hielspoor tot structureel vast zittende schouder- en nekspieren tot stresshoofdpijn; het zijn aandoeningen waarbij je met de verschillende technieken tot zeer goede resultaten kunt komen.

Naast de eigen praktijk aan huis, verzorg ik ook de sportmassage en blessurebehandeling en -preventie op donderdagavond bij Eindhoven atletiek, een vereniging met ruim 1.500 atleten. Tenslotte ben ik -uiteraard- in het bezit van de vereiste diploma's en een VOG (voor behandeling van minderjarigen, ouderen en gehandicapten).